header banner
Default

Heeft Elon Musk zijn Tesla verkocht voor zijn Bitcoin?


Op woensdag 18 oktober was het de beurt aan het Tesla van Elon Musk om inzicht te geven in zijn financiële gezondheid, door de kwartaalcijfers te publiceren voor het derde kwartaal van 2023. Uit die kwartaalcijfers krijgen we ook antwoord op de vraag of Tesla zijn Bitcoin heeft verkocht in het derde kwartaal. Wat blijkt? Tesla heeft nog steeds voor 184 miljoen dollar aan Bitcoin op de balans staan.

Minder Bitcoin dan in 2021

Daarmee blijft Tesla zijn Bitcoin vasthouden, maar heeft het wel een stuk minder dan voorheen. Initieel kocht het in 2021 namelijk voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoin.

De laatste kwartaalcijfers van Tesla leren ons wel dat de fabrikant van elektrische voertuigen geen Bitcoin heeft verkocht, nadat het in Q2 2022 ongeveer 75 procent van zijn Bitcoin van de hand deed.

Destijds verkocht het voor 936 miljoen dollar ongeveer 30.000 Bitcoin. Waar ze Bitcoin op dit moment een klein beetje links laten liggen, zetten ze gigantisch in op kunstmatige intelligentie bij Tesla.

In het derde kwartaal is de computerkracht voor de AI-projecten van Tesla “meer dan verdubbeld.”

Lager dan verwacht

Helaas voor Tesla vielen de omzet en winst gisteren lager uit dan de verwachtingen van Wall Street. Waar Tesla het moest doen met een omzet van 23,35 miljard dollar; had Zacks Investment Research ingezet op een totaal van 24,38 miljard dollar.

Verder miste het ook de winst per aandeel met 0,66 dollar ten opzichte van de verwachtte 0,72 dollar per aandeel. De operationele uitgaven voor het derde kwartaal kwamen binnen op 2,41 miljard dollar, wat een toename van 13 procent markeert ten opzichte van het afgelopen kwartaal.

Als gevolg van de tegenvallende cijfers viel het aandeel van Tesla behoorlijk naar beneden in de na-uren; terwijl ook tijdens de normale handelsdag een fikse daling werd meegepakt door Tesla.

Misschien moeten ze toch weer meer op Bitcoin inzetten?

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Gerald Bolton

Last Updated: 1698361441

Views: 860

Rating: 4.2 / 5 (66 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gerald Bolton

Birthday: 1970-02-15

Address: 6049 Adams Forest, Gloriaville, WV 53441

Phone: +3791954140154243

Job: Financial Analyst

Hobby: Dancing, Yoga, Cross-Stitching, Archery, Soccer, Lock Picking, Basketball

Introduction: My name is Gerald Bolton, I am a radiant, rare, intrepid, brilliant, unswerving, resolute, variegated person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.