header banner
Default

BIOS tuşu nasıl bulunur?


Table of Contents

25.08.2022 23:50 | Son Güncelleme:

Listeye Ekle

TAKİP ET

BIOS, donanımların birbirleri ile bağlantılı olarak çalışmasını sağlar. BIOS yazılımının belli başlı görevleri bulunmaktadır. Bu görevlere bakacak olursak sistemin yapı taşları olan; işlemci, ekran kartı, anakart, hard disk ve RAM gibi önemli donanımların bilgisayar açılırken birbirleri ile bağlantı kurabilmelerini sağlar.

BIOS menüsüne girebilmek için bazı tuş kombinasyonlarını bilmek gerekir. Bilgisayardan bilgisayara değişen bu tuşlar sayesinde BIOS ayarlarına giriş yapılır ve oradan bazı değişiklikler yapılabilir. BIOS tuşlarını bilmek bize zaman kazandırırken aynı zamanda sistem üzerinde karşımıza gelebilecek bir sorunu çözerken de oldukça yardımcı olacaktır.

BIOS tuşu nasıl öğrenilir?

VIDEO: Windows'tan BIOS'a Giriş Rehberi
Technopat

Bilgisayar üzerinde bulunan sistemlere girişler farklı metotlar sayesinde gerçekleşmektedir. Kullanım alanlarının artması ile birlikte bu sistemlere giriş yapabilmeyi öğrenmek çok önemlidir.

Bilgisayarlar için önemli bir yazılım olan BIOS ayarlarına giriş, bazı tuşlar ile gerçekleştirilmektedir. Kullanılan bilgisayar modeline göre değişen bu tuşlar genel olarak “F2”, “F10” ve “DEL” tuşu olarak bilinmektedir. Bilgisayar modellerinin büyük bir çoğunluğunda “F2” tuşu ile BIOS menüsüne giriş yapılır.

tuş

BIOS tuşu öğrenme merak edilen bir konudur. BIOS ayarlarına giriş yapabilmek için bilgisayar kapalıyken yukarıda belirtilen tuşlardan birine basılı tutarken daha sonrasında güç tuşuna basılır. Bilgisayar açılırken direkt olarak BIOS ayarları menüsünü ekrana yansıtır. Bu menü sayesinde sistem üzerinde bazı değişiklikler yapılabilir.

Bilgisayarınız bazı durumlarda açılmama sorunu yaşıyorsa, kullandığınız ayarlar bilgisayarı açtığınızda sıfırlanıyorsa ya da tarih ve saat gibi özellikler sıfırlanıyorsa bu gibi durumlar BIOS pilinden kaynaklanan soruna işarettir. Bunun sonucunda BIOS pili değişimi yapılır ve bu sırada, tuşlar sayesinde menüye dahil olup oradan yapılmak istenen ayarlar yerine getirilir.

Keşfet

Sources


Article information

Author: James Maxwell

Last Updated: 1704418803

Views: 1134

Rating: 4.2 / 5 (82 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: James Maxwell

Birthday: 1958-06-20

Address: 18620 Jason Plaza Apt. 266, Clairechester, CA 93093

Phone: +4208221275108124

Job: Police Officer

Hobby: Skiing, Quilting, Amateur Radio, Mountain Climbing, Orienteering, Cooking, Photography

Introduction: My name is James Maxwell, I am a accessible, Precious, Gifted, persistent, ingenious, treasured, transparent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.